У Підгайцях п’яний водій за кожне проміле отримав по 17000 грн штрафу

драгер, алкотестер

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 29 жовтня цього року у місті Підгайці. В обідню пору на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2105” (“Жигулі”). У кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки за допомогою алкотестеру. Результат – 2,21 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Жигулів” жодних доказів на підтвердження своєї невинуватості не надав, та й зрештою і не намагався цього зробити. Від надання пояснень він відмовився.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Підгаєцький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2105” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Тож вийшло так, що за кожне проміле водієві дісталося по 17000 грн штрафу.

Строки апеляційного оскарження уже минули і 26 листопада постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
Був п’яний, але покарали за інше: у Підгайцях водій “Жигулів” отримав 40800 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На Зборівщині шахрайка викрала з помешкання 170 000 гривень (ФОТО)

Наступна стаття

Сергій Надал: тернопільський досвід термомодернізації будинків перейматиме вся Україна