На Збаражчині п’яний водій заїхав у кювет і отримав травми та 34000 гривень штрафу

ДТП, Чорний ліс

Збаразький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 3 серпня 2021 року на автодорозі М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече.

Поблизу села Чорний Ліс водій автомобіля “ВАЗ 2105” (“Жигулі”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив перекидання транспортного засобу у кювет.

У результаті ДТП автомобіль отримав механічні ушкодження, а водій отримав травми і був госпіталізований у лікарню.

Окрім того, як виявилося, кермувальник перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Спочатку за фактом ДТП відкрили кримінальне провадження.

Оскільки окрім винуватця аварії більше ніхто не травмувався, тому кримінальне провадження згодом закрили і натомість на порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Збаразький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2105” визнати винним у вчиненні адміністративних порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без вилучення транспортного засобу.

Постанова судді наприкінці грудня набрала законної сили.

Читайте також по цій темі:
На Збаражчині перекинувся автомобіль. Водій травмований (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Козові: свіжі вакансії за січень

Наступна стаття

Мілан, Ювентус та Інтер: хто є хто у чемпіонаті Італії з футболу