На Підгаєччині п’яний студент заїхав в електричну опору і отримав 34000 грн штрафу

село Угринів

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Випадок трапився 11 лютого цього року у селі Угринів Підгаєцької територіальної громади. Ввечері, близько 18.00, водій автомобіля “Фольксваген Кадді” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з електричною опорою, пише Тернополіс із посиланням на матеріали судової справи.

У результаті ДТП і електричний стовп, і транспортний засіб отримали ушкодження.

На місце події почали сходитися мешканці Угринова, оскільки внаслідок пошкодження електроопори у селі не стало світла. Згодом викликали і працівників поліції.

Винуватець автопригоди, студент третього курсу одного з агротехнічних коледжів області, мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння як на місці події, так і в медичному закладі категорично відмовився. Молодик поводився агресивно, погрожував поліцейським…

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Незважаючи на свій юний вік, даний водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, отож склали протокол саме за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

У судовому засіданні молодик від надання пояснень відмовився.

Досліджуючи відеозаписи з нагрудної камери поліцейського, суд звернув увагу на те, що на місці події хлопець не заперечував факту перебування у стані сп’яніння, але заперечував факт керування транспортним засобом. Втім, хто тоді був за кермом – молодик не зміг пояснити ні під час складання протоколів, ні у суді.

Окрім того один із свідків вказала, що за кермом був саме той хлопець, на якого склали адміністративні матеріали. Мешканка Угринова пояснила, що бачила молодика за кермом і окрім того після аварії запитала його чи там у салоні нема травмованих. Той відповів, що травмованих нема, бо їхав сам.

У підсумку, дослідивши матеріали справи, Підгаєцький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Кадді” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 2 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

Водійка, яка поблизу Теребовлі скоїла смертельну аварію, отримала чотири роки тюрми

Наступна стаття

У козівських лісах рятували чоловіка, який зламав ногу під час збирання грибів