На Бережанщині школяр їхав на мотоциклі п’яним і попався поліції

дтп мотоцикл

Бережанський районний суд призначив “покарання” для неповнолітнього водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 7 квітня цього року у селі Мечищів. Ввечері, близько 23.00, працівники поліції зупинили водія мотоцикла “Мустанг”, учня 10-го класу одного з навчальних закладів Бережанщини.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 1 проміле, що в п’ять разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Але для неповнолітніх осіб за відсутності обтяжуючих обставин бувають поблажки.

Отож, у судовому засідання ліцеїст свою провину визнав, розкаявся у вчиненому, пообіцяв, що подібне більше не повториться та попросив суворо не карати.

До матеріалів справи також долучили позитивні характеристики на юнака з навчального закладу та за місцем проживання.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд постановив неповнолітнього водія мотоцикла визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та застосував щодо нього захід впливу у вигляді попередження.

Згідно чинного законодавства для осіб від 16 до 18 років, які керували транспортними засобами у стані сп’яніння, замість штрафу у розмірі 17000 гривень можна застосувати покарання у вигляді попередження, за умови відсутності обтяжуючих обставин, що власне і зробив Бережанський районний суд. Постанова уже набрала законної сили.

Читайте також:
4,33 проміле: на Зборівщині спіймали дуже п’яного водія

Коментувати

Попередня стаття

У Кременці чоловік під час воєнного стану “замінував” газову службу. Що йому за це було?

Наступна стаття

Сергій Надал: Їх іменами будуть названі вулиці, їх пам’ятники та пам’ятні дошки будуть прикрашати українські міста та села