0,37 проміле: на Борщівщині водій випив трішки пива і отримав 17000 гривень штрафу

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 18 лютого цього року у селі Пищатинці, що на Борщівщині. Ввечері, близько 23.30, працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21099” і запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння.

Кермувальник відмовився від проходження такого огляду на місці зупинки, але погодився це зробити у медичному закладі. Результат огляду у лікарні – 0,37 проміле, що лише на 0,17 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій ВАЗу своєї провини не визнав, вказав на відсутність доказів порушення правил дорожнього руху, які б стали причиною його зупинки. Також вказав, що ознак сп’яніння у нього не було, тому вимога поліцейських пройти огляд була безпідставною. Водій наголосив, що при проведенні огляду в медичному закладі було допущено порушення, а саме не проведено другого огляду через двадцять хвилин, а на алкотестері відсутнє свідоцтво про його повірку.

Працівник поліції пояснив суду причину зупинки водія та причину проходження огляду на стан сп’яніння. Поліцейський зазначив, що водій пройшов огляд на стан сп’яніння у лікарні, заперечень не висловлював і не просив пройти через двадцять хвилин повторний огляд, так як знав, що випив пиво і тому почав пропонувати працівникам поліції вирішити питання без складання протоколу, однак йому було роз’яснено, що він може нести кримінальну відповідальність.

Врешті решт усе закінчилося тільки складанням адмінпротоколу.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21099” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Серед водіїв часто побутує думка, що після випитої пляшки пива можна сідати за кермо, бо алкотестер алкоголю не покаже. Але це не зовсім так. Драгер у подібних випадках 0,37 проміле покаже і цього достатньо не тільки для складання протоколу, але й штрафу у розмірі 17000 грн.

Читайте також:
На Бережанщині школяр їхав на мотоциклі п’яним і попався поліції

Коментувати

Попередня стаття

На Херсонщині загинув воїн з Чорткова Андрій Балик

Наступна стаття

Шість днів на тиждень: у Тернополі діти вчитимуться по суботах