На Теребовлянщині водій “BMW X5” за нетверезу їзду отримав два штрафи на понад 50000 грн

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 25 березня цього року у селі Конопківка Микулинецької територіальної громади.

Вранці, близько 09.30, працівники поліції зупинили водія автомобіля “BMW X5”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння спочатку проводився на місці зупинки. Драгер показав 0,91 проміле, що майже у 5 разів вище допустимої норми.

Водій не погодився із отриманим результатом і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі. Результат огляду у Теребовлянській районній лікарні виявився іще більшим – 1,009 проміле.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Оскільки водій “BMW X5” впродовж року був притягнутий до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, то в рамках призначеного покарання він був позбавлений права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

І оскільки знову сів за кермо, то відразу ж на місці зупинки працівники поліції винесли постанову про притягнення водія до відповідальності за ч. 4 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) та наклали на нього стягнення у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень.

А справу за ч. 2 ст. 130 КУпАП розглянули у суді. Дослідивши матеріали, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “BMW X5” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Таким чином, порушник отримав два штрафи на загальну суму 54400 гривень.

Зазвичай, за нетверезу їзду найчастіше притягують до відповідальності водіїв “Жигулів” та водіїв інших недорогих автівок, а у Теребовлі спромоглися покарати водія “BMW X5”, та ще й по крупному.

Читайте також:
У Підгайцях любитель нетверезої їзди отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Коментувати

Попередня стаття

У Підгайцях любитель нетверезої їзди отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Наступна стаття

У боях на Херсонщині загинув військовий з Шумщини Микола Чаплюк