Понад два проміле: у Заліщиках виявили дуже п’яного водія, але не змогли його покарати

алкотестер, драгер

Заліщицький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали адміністративний протокол за нетверезе керування транспортним засобом.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився у місті Заліщики. На вулиці Крушельницької водій автомобіля “Фольксваген Джетта” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 2,29 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Однак притягнути до відповідальності порушника не вдалося.

Водій “Фольксвагена” припаркувався на тротуарі, чим порушив п. 15.10 “в” Правил дорожнього руху.

Працівники поліції підійшли до водія, коли той сидів у салоні. Тобто факту керування транспортним засобом працівниками поліції не було зафіксовано. Принаймні, підтверджуючих відеодоказів не представлено до суду.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд постановив закрити справу щодо водія автомобіля “Фольксваген Джетта” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад три проміле: на Чортківщині п’яний водій “вісімки” не помітив скутера і скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

У боях на Донеччині загинув військовий з Мельнице-Подільської громади Андрій Продан

Наступна стаття

Прикраси на полотнах великих художників