У Заліщиках судили трьох чоловіків, які викрали і катували нечемного односельчанина

багажник авто

Потерпілому сказали залізти у багажник, що він і зробив, після чого його вивезли до річки Серет.

У Заліщиках судили трійцю, що катувала жителя села Щитівці, залякувала та била.

За свої дії обвинувачені отримали м’яке покарання, оскільки потерпілий пішов з ними на угоду про примирення. Про це йдеться у вироку Заліщицького районного суду від 30 червня 2022, пише Тернополіс

Двоє з обвинувачених – непрацюючі, одружені, уродженці Тернопільщини, раніше не судимі, а третій – непрацюючий, неодружений уродженець Дніпропетровщини, раніше судимий.

Як випливає із матеріалів справи, подія трапилась 5 червня 2021 року близько 2-ї ночі у селі Щитівці колишнього Заліщицького, а тепер Чортківського району. Тоді потерпілого викликали з хати і в одного із обвинувачених виник намір поквитатись із ним через неправомірні на його думку дії щодо його матері, конфлікти через землю, яка межує з його господарством. Тому він вдарив його в обличчя та в груди, наказав йти до припаркованих автівок.

Там його зустріли ще двоє обвинувачених. Били по голові, обличчі, тулубі. Далі потерпілому сказали залізти у багажник, що він і зробив, після чого його вивезли до річки Серет. Потім, наносячи удари, його завели у воду. Там занурювали  тричі головою у воду на кілька секунд, після чого ще били. У результаті цього чоловік отримав закриту травму грудей з переломами з переломами 7-9 правих ребер, забій нижньої частки правої легені та явища правостороннього пневмотораксу, садна на обличчі, руках, спині, грудях та животі, синці на обличчі, грудях та шиї.

Дії двох обвинувачених  були згодом кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 127 КК “Катування”, за ч.2 ст. 146 КК “Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”, а дії третього – лише за ч.1 ст. 127.

Надалі, 30 липня 2021 року, потерпілий пішов на угоду про примирення із своїми кривдниками. 30 червня 2022 року суд її затвердив. Він визнав трійцю винуватою в інкримінованих їм злочинам та присудив двом по 1700 грн штрафу, а третьому – умовне покарання. Зокрема йдеться про призначення двох років тюрми, звільнення від їхнього відбування та встановленням року іспитового строку.  Вирок набрав законної сили 2 серпня.

Читайте також по цій темі:
Жителя Тернопільщини за погану поведінку викрали односельчани і погрожували втопити (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Як вибрати ідеальний кальян?

Наступна стаття

У Тернополі п’яний водій скоїв дві ДТП і побив чотири чужих авто (ФОТО)