Хотів палити в печі: у Шумську судили чоловіка, який у лісі зрізав дерево

ліс дерева, падіння дерев

На Шумщині чоловік зразав граба на території природно-заповідного фонду та отримав умовне покарання. У суді чоловік сказав, що спиляв на дрова для приготування їжі.

Про це йдеться у вироку Шумського районного суду. Обвинувачений – неодружений, не депутат, з середньою освітою, не працює, раніше не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, 23 червня цього року обвинувачений за допомогою ручної пилки спиляв живого граба, діаметром 14 см, на території, що належить до  природно-заповідного фонду місцевого значення “Суразька дача” ДП “Кременецьке лісове господарство”. Таким чином, він завдав шкоди  лісництву на 395 грн та вчинив правопорушення за ч.3 ст. 246 КК, тобто незаконну порубку лісу, вчинену на території природно-заповідного фонду.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, просив суворо не карати. Розповів, що дерево зрізав задля опалення печі та приготування їжі. Також він погодився зі всіма доказами, зібраними досудовим слідством.

Як результат розгляду справи – суд визнав його винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 3 роки обмеження волі, звільнив від їхнього відбування, призначив рік іспитового строку. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
У Борщеві судили двох чоловіків, які залізли на пасіку і викрали вулик

Коментувати

Попередня стаття

Майже два проміле: у Бережанах спіймали і покарали п’яного водія “Славути”

Наступна стаття

Вбивство на Гусятинщині: 72-річний чоловік зарізав сина співмешканки