2,33 проміле: на Зборівщині спіймали п’яного водія “Жигулів”

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 5 червня цього року у селі Млинівці, що на Зборівщині. Ввечері, близько 19.00, на вулиці Центральні працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2103” (“Жигулі”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,33 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав, вказав, що автомобілем не керував.

Втім, відеозапис, наданий працівниками поліції, повністю спростовує заяву водія. Зокрема, на відео зафіксовано, що патрульні їхали за автомобілем “ВАЗ 2103” і подали йому сигнал про зупинку безпосередньо під час руху. За кермом легковика перебувала особа, яка притягується до відповідальності.

Отож, дослідивши матеріали справи, Зборівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2103” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,57 проміле: у Заліщицькій громаді спіймали дуже п’яного водія “Жигулів”

Коментувати

Попередня стаття

На Підгаєччині вночі згоріла господарська будівля (ФОТО)

Наступна стаття

Як обрати та де купити каву