У Підволочиську водій “КІА” за нетверезу їзду отримав 10 діб арешту

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 21 серпня 2022 року у смт. Підволочиськ. У післяобідню пору на вулиці Д. Галицького працівники поліції зупинили водія автомобіля “Kia Sephia”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій категорично відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей керманич уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляд штрафу у розмірі 34000 гривень або адміністративного арешту терміном до 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки і з можливим оплатним вилученням транспортного засобу, який є у власності порушника.

У судовому засідання водій КІА свою провину визнав повністю.

При визначенні покарання суд звернув увагу на майновий стан керманича, а тому дослідивши матеріали справи, постановив визнати водія автомобіля “Kia Sephia” винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді адміністративного арешту терміном на 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Суд не застосував додаткового покарання у вигляді оплатного вилучення транспортного засобу, оскільки в матеріалах справи не містилося даних про те, що автомобіль КІА належить порушникові. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Майже три проміле: поблизу Козови п’яний водій заїхав у кювет

Коментувати

Попередня стаття

Роли Філадельфія: де замовити в Тернополі

Наступна стаття

У Тернополі реалізують унікальні для України програми підтримки родин та дітей загиблих Героїв