Побив два трактори: за п’янку після ДТП житель Бучаччини отримав 34000 грн штрафу

трактор МТЗ-80

Фото ілюстративне

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після вчинення ДТП.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 18 листопада 2022 року у селі Трибухівці. Вранці, близько 05:00, на території одного з фермерських господарств Бучаччини охоронець, перебуваючи за кермом трактора “ЮТЕО 504 EMF” проявив неуважність та допустив зіткнення із трактором “Білорусь”, який перебував у нерухомому стані.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Можливо усе було б по-іншому, якби чоловік зізнався у скоєному своєму керівництву. Але вранці, коли працівники вийшли на роботу, то побачили два пошкоджених трактори і охоронця, який перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Охоронець заявив, що не знає причину пошкодження транспортних засобів, сів за кермо свого власного авто та поїхав додому. Тож довелося викликати поліцію для з’ясовування усіх обставин інциденту.

Згодом уже під час спілкування з правоохоронцями, сторож пояснив, що запустив двигун трактора аби трохи під ранок погрітися. Потім проїхав близько 5 метрів, аби перепаркувати транспортний засіб, але не впорався з керуванням і допустив зіткнення з іншим трактором.

Як пояснив чоловік, уже після аварії він випив 200 грамів горілки “Хлібний дар” та поїхав додому.

Поліцейські провели огляд охоронця на стан алкогольного сп’яніння і результат виявився позитивним – 2,86 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми.

Тож на порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після причетності до дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судове засідання винуватець аварії не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Бучацький районний суд постановив охоронця агрофірми визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Порушник не погодився із отриманим покаранням і подав апеляційну скаргу – намагався переконати суд, що не вчиняв ДТП, бо їздити трактором взагалі не вміє. Мовляв його навчили тільки завести двигун, щоб погрітися у тракторі, і потім заглушити.

Однак Апеляційний суд ці пояснення визнав не переконливими і не задовільнив скаргу, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
У Підволочиську водій “КІА” за нетверезу їзду отримав 10 діб арешту

Коментувати

Попередня стаття

Вибираємо телефон Верту

Наступна стаття

Як виготовляють вугілля для кальянів