На війні загинув екснардеп Олег Барна

Олег Барна

На фронті під час бойових дій загинув колишній народний депутат України Олег Барна.

Про це сьогодні, 18 квітня, повідомили начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський у Facebook та нардеп від “Європейської Солідарності” Ірина Геращенко у Facebook.

“Вчора, під час бойових дій загинув Олег Барна. Так сталось, що ми мали можливість поспілкуватися на минулому тижні”. – зазначається у дописі Олексія Дмитрашківського.

Народний депутат від “Європейської Солідарності” Ірина Геращенко підтвердила загибель Барни.

“Олег (Барна) загинув на Донбасі (під) Бахмутом. Він був патріотом і українцем. Членом нашої команди. Хорошою людиною, прямою і відвертою”, – написала вона.

Довідково:

Олег Барна народився 18 квітня 1967 року у селі Нагірянка Чортківського району Тернопільської області у родині вихідців з Лемківщини.

Закінчив фізико-математичний факультет Тернопільського педагогічного інституту. У 1990-му році брав участь у студентському голодуванні, відомому як “Революція на граніті”.

Працював у школі вчителем фізики та математики, у 2002-2010 рр. працював на посаді Нагірянського сільського голови.

У 2014 році добровольцем пішов в ЗСУ в зону АТО. Внаслідок травм і хвороб отримав інвалідність ІІІ групи як ветеран війни.

У 2015 році був обраний народним депутатом України по Чортківському виборчому округу. У парламенті входив до фракції “Блоку Петра Порошенка”.

З початку повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року знову добровольцем пішов на військкомат і приєднався до лав ЗСУ.

Загинув 17 квітня 2023 року.

Читайте також:
З полону повернулися двоє захисників з Чортківського району

Коментувати

Попередня стаття

З полону повернулися двоє захисників з Чортківського району

Наступна стаття

А хто замовив мера Тернополя Сергія Надала?