У Бережанах п’яний водій “Лади” скоїв ДТП і намагався зіпхати усе на дружину

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 серпня 2022 року у місті Бережани. Водій автомобіля “ВАЗ 21144” (“Лада Самара”) проявив неуважність і при виїзді на нерегульоване перехрестя з вулиці Цегельної на вулицю Рогатинську допустив зіткнення з вантажівкою “ДАФ”, яка рухалася головною дорогою.

Внаслідок ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Водій легковика перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці вчинення ДТП. Результат алкотесту – 0,65 проміле, що в три рази вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився. Натомість його інтереси представляв у суді адвокат, який просив закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Захисник стверджував, що за кермом була цивільна дружина чоловіка, якого притягують до відповідальності.

Втім, відеозапис з нагрудної камери поліцейських повністю спростовує версію про те, що за кермом був хтось інший. На відео зафіксовано, як поліцейський запитує хто був за кермом легковика.

Чоловік пенсійного віку каже, що може за кермом був не він, може ось вона і вказав на молоду дівчину. Однак вона цю версію одразу ж і спростувала.

Водій вантажівки у свою чергу заявив поліцейським, що відразу ж після ДТП він телефоном зробив фото і на знімках чітко зафіксовано, що із-за керма легковика виходить чоловік. Ніякої ні дівчини, ні жінки на момент аварії не було.

Отож, дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21114” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Бучачі водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Грати онлайн Чемпіон автомати на гроші

Наступна стаття

Виставка для візажистів, гримерів та творців від українського бренду професійних кісточок для макіяжу Wobs – Одна мета та одна хвиля