У Золотому Потоці п’яний водій “Жигулів” заїхав у кювет і заснув за кермом

Жигулі

Фото ілюстративне

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.
Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 24 грудня 2022 року у селищі Золотий Потік, що на Бучаччині.

Водій автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”) не вибрав безпечної швидкості руху, не зреагував на зміну дорожньої обстановки та скоїв наїзд на тросову огорожу, після чого машина злетіла в кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Свідок аварії підійшов до автівки, яка опинилися в кюветі, і побачив, що водій спить за кермом, ймовірно перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Свідок зателефонував на лінію 102 і дочекався приїзду поліції.

Правоохоронці, прибувши на місце виклику, під час спілкування у водія “Жигулів” помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння. Керманич їм щиро зізнався в тому, що вживав пиво та горілку.

Чоловік пройшов огляд на стан сп’яніння. Алкотестер показав результат 2,15 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми. Кількома місяцями раніше цей же водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Суд закрив справу за ст. 124 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення, оскільки при складанні протоколу поліцейські допустили помилку і вказали неправильно дату.

А ось із другим протоколом було все гаразд.

Отож, дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Майже 4 проміле: у Заліщиках неплатник аліментів заробив ще й штраф за нетверезу їзду

Коментувати

Попередня стаття

У Чорткові врятували чоловіка, який тонув у річці Серет

Наступна стаття

У Монастириській громаді жінка до смерті побила свого чоловіка