На Бучаччині водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 15 діб арешту

Фото ілюстративне

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 29 грудня 2022 року у місті Бучачі та у селі Жизномирі Бучацької міської громади.

Чоловік так вперто намагався потрапити до Бучача, що двічі за день попався нетверезим за кермом.

Вранці, близько 9:30, у місті Бучачі працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”), який порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування у керманича помітили ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки за допомогою газоаналізатора “Драгер”. Результат виявився позитивним – 0,24 проміле. Це лише на 0,04 проміле вище допустимої норми і можна було б щось говорити про похибку приладу.

Але на цьому пригоди керманича “Жигулів” не закінчилися.

Того ж дня, близько 16:00, працівники поліції того ж водія автомобіля “ВАЗ 2106” зупинили у селі Жизномир Бучацької міської громади. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 0,76 проміле, що уже майже в чотири рази вище допустимої норми. Чоловік з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

Кількома місяцями раніше водій “Жигулів” уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому по обох випадках склали адміністративні протоколи за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень або адміністративного арешту терміном від 10 до 15 діб, а також позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 10 років з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника.

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

До матеріалів справи були долучені письмові пояснення водія, які він надав при складанні протоколів. У поясненнях чоловік вказав, що вранці 29 грудня, його у місті Бучачі зупинили працівники поліції, склали протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП та відсторонили від керування автомобілем. Після цього порушник знайшов водія, який і доставив його додому. Потім чоловік випив пива, сів за кермо і знову поїхав у Бучач. Але у Жизномирі його вдруге зупинили поліцейські і знову запропонували пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік у поясненнях вказав, що провину свою визнає. Автомобіль після другої зупинки уже було евакуйовано на штрафмайданчик.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років. Обійшлося без конфіскації транспортного засобу, оскільки автомобіль “ВАЗ 2106” належить іншій особі. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Великих Гаях п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

На війні загинув житель Підволочиської громади Юрій Твардовський

Наступна стаття

У Козівській громаді перекинувся трактор. Водій загинув