У Бережанах п’яний водій “KIA Sportage” скоїв ДТП і намагався уникнути відповідальності

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 9 січня 2023 року у місті Бережани. Ввечері, близько 18:20, на вулиці Шевченка водій легкового автомобіля “KIA Sportage” не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив наїзд на припаркований лафет – причіп евакуатора.

У результаті ДТП автомобіль та лафет отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій КІА мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди за допомогою газоаналізатора в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,38 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративних протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водій “KIA Sportage”  своєї провини у вчиненні зазначених порушень не визнав та просив закрити провадження у справі за відсутністю складу порушення. Чоловік, який працює юристконсультантом в одному з навчальних закладів Бережан, у суді в деталях розповів де випивав і з ким та заявив, що за кермом перебував не він, а його товариш.

Мовляв, після аварії переляканий товариш вистрибнув з автомобіля, а він сів за кермо автомобіля лише для того, або заглушити двигун.

Втім, ця озвучена версія була спростована у суді іншими матеріалами справи, в тому числі поясненнями двох свідків, які працювали неподалік місця аварії. Так ось, вони вказали, що водієм автомобілям був саме той чоловік, на якого поліцейські і склали адмінпротоколи. Інших осіб в автомобілі КІА не було.

Відтак, у підсумку Бережанський районний суд постановив водія автомобіля “KIA Sportage” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій КІА не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд її відхилив, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
У Бучачі п’яний священник скоїв ДТП і намагався перекласти провину на доньку

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі посеред дороги загорівся автомобіль “Жигулі” (ФОТО)

Наступна стаття

У Нагірянці водій “Форда” збив 10-річного хлопчика