У Скалаті водій “Таврії” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

драгер, алкоголь

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 2 січня 2023 року у місті Скалаті. На вулиці Грушевського працівники поліції зупинили водія автомобіля “ЗАЗ 11021” (“Таврія”), який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку.

Результат виявився позитивним. Драгер показав 1,16 проміле алкоголю, що майже в 6 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей же водій уже притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили для розгляду до Підволочиського районного суду.

У судове засідання водій “Таврії” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Підволочиський районний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 11021” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Порушник посвідчення водія не отримував, а автомобіль “ЗАЗ 11021” належить іншій особі, тому суд обмежився тільки штрафом і не застосував покарання у вигляді оплатного вилучення транспортного засобу та позбавлення права керування.

Читайте також:
У Почаєві п’яний водій “Газелі” скоїв ДТП і отримав 40800 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Мельнице-Подільській громаді горів житловий будинок. Є травмовані

Наступна стаття

На Шумщині водій “Фольксвагена” в’їхав у дерево. Є травмовані