У Чорткові студент попався п’яним за кермом “Славути” і отримав 34000 грн штрафу

Чортківський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 19 лютого 2023 року у місті Чорткові. Ввечері, близько 17:30, працівники поліції зупинили водія автомобіля “ЗАЗ 110307” (“Славута”), студента другого курсу одного з тернопільських вищих навчальних закладів.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння він відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей студент уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили для розгляду у Чортківський районний суд.

У судовому засіданні водій “Славути” визнав свою провину. Пояснив, що за два дні до зупинки поліцейськими курив коноплю, а тому відмовився від огляду на стан наркотичного сп’яніння, оскільки боявся, що результат буде позитивний.

Дослідивши матеріали справи, Чортківський районний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 110307” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Читайте також:
У Підгайцях водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Коментувати

Попередня стаття

У Заліщиках злодії проникли в будинок і викрали сейф з грішми та коштовностями

Наступна стаття

У Тернополі двом службовцям ТЦК повідомлено про підозру у катуванні та незаконному позбавленні волі людини