На Бучаччині п’яний водій мотоблоку в’їхав у сусідську огорожу. Як покарали порушника?

мотоблок

Бучацький районний суд призначив покарання для водія мотоблоку, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, аварія трапилася 18 травня 2023 року у селі Озеряни, що поблизу Бучача. Ввечері, близько 21:30, на вулиці Переволоцька водій мотоблоку “Зубр” проявив неуважність та допустив наїзд на металеву огорожу сусідського обійстя.

У результаті ДТП огорожа зазнала пошкоджень із матеріальними збитками. Винуватець аварії залишив місце події, тож потерпіла власниця звернулася на лінію 102.

Правоохоронці прибули на місце події і виявили, що водій мотоблоку має явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, нестійка хода, нерозбірлива мова.

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич мототрактора відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. Керманич мототранспорту у судовому засіданні визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія мотоблоку “Зубр” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень.

Читайте також –
У Дарахові зіткнулися два “Фіати”. Пасажир в реанімації

Коментувати

Попередня стаття

Мужские джинсы: на что обратить внимание при выборе?

Наступна стаття

Автозапчасти из Европы: где купить и в чем их преимущество?