У Бучачі водій мотоцикла за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу

дтп мотоцикл

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 1 червня 2023 року у місті Бучачі. В обідню пору, близько 14:30, на вулиці Підгаєцькій працівники поліції зупинили водія мотоцикла “Кануні”. Спочатку водій двоколісника проігнорував вимогу правоохоронців про зупинку, та все ж потім його таки вдалося зупинити.

Під час спілкування та перевірки документів поліцейські помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 0,52 проміле, що суттєво вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду і уже був позбавлений права керування транспортними засобами.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) і за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій мотоцикла не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Бучацький районний суд постановив водія мотоцикла “Кануні” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Читайте також –
У Чорткові 76-річна жінка потрапила під колеса автомобіля

Коментувати

Попередня стаття

Сонячні батареї для бізнесу: які переваги і де замовити?

Наступна стаття

Чиста вода для всієї родини: як обрати якісний фільтр для питної води