У Шумську водій “Chery Amulet” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Шумський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 12 вересня 2023 року у селі Великі Загайці. Ввечері, близько 18:00, на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля “Chery Amulet”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, почервоніння обличчя, нестійка хода, тремтіння пальців рук.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій “Чері” визнав свою провину, пояснив, що відмовився від огляду на стан сп’яніння, оскільки розумів, що був нетверезим.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Шумський районний суд постановив водія автомобіля “Chery Amulet” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Суд не застосував додаткового покарання у вигляді оплатного вилучення транспортного засобу, оскільки автомобіль “Чері Амулет”, яким керував порушник, належить іншій особі.

Читайте також –
У Тернополі п’яний водій BMW спровокував смертельну ДТП і втік додому

Коментувати

Попередня стаття

Огляд SEO компанії SEOTwix. Послуги та головні переваги

Наступна стаття

У Тернополі молода жінка випала з 10-го поверху і загинула