У Товстому п’яний водій мопеда скоїв ДТП і отримав 40800 грн штрафу

дтп мотоцикл

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 1 жовтня 2023 року у селищі Товсте. Ввечері, близько 17:15, на вулиці Грушевського водій мопеду “Вайпер” виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Пассат”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій мопеда перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стані сп’яніння – 0,52 проміле, що суттєво вище допустимої норми. Окрім того він раніше був позбавлений права керування транспортними засобами.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом) і за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій мопеда не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Заліщицький районний суд постановив водія мопеда “Вайпер” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штрафу розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Читайте також –
На Лановеччині перекинувся автомобіль: четверо людей травмовано

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині сержант ТЦК брав хабарі будівельними матеріалами

Наступна стаття

У Чортківському районі юнак з чужого будинку викрав 1200 євро і 800 доларів