Понад три проміле: у Бережанах водій скутера за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Бережани ДТП

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 17 вересня 2023 року у місті Бережани. Виїжджаючи з прилеглої території водій скутера “YAMAHA” не надав переваги у русі та допустив зіткнення з автомобілем “Hyundai Grandeur”, який рухався головною дорогою.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками, а водій двоколісного транспортного засобу отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до лікарні.

Винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. У його крові було виявлено 3,13 проміле алкоголю, що майже в 16 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до пошкодження транспортних засобів чи іншого майна) та за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді кожен із протоколів розглянули окремо. У судові засіданні водій скутера не з’явився, але направив на адресу суду заяву про розгляд справ без його участі та про визнання своєї провини.

Дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд постановив по обох протоколах визнати водія скутера “YAMAHA” винним та призначив йому 850 гривень штрафу за порушення ст. 124 КУпАП і 17000 гривень штрафу за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Також порушника строком на 1 рік позбавлено права керування транспортними засобами.

Читайте також по цій темі:
У Бережанах внаслідок ДТП травмувався водій мопеда

Коментувати

Попередня стаття

Фонд Держмайна продає з аукціону будівлю, розташовану у центрі Гусятина

Наступна стаття

Потрібен захист від… захисників?