Потрібен захист від… захисників?

патрульна поліція

Уже не раз доводилося писати про брудну повінь побутової нецензурщини, яка щодня ріже слух.

Порятунку від неї немає – вона лунає і на вулицях міста, і на алеях парків, і в маршрутках, не кажучи вже про недільні футбольні баталії на дворових майданчиках, коли повітря стає просто густим від бридких матюків. Народ наш ніколи не страждав на позахмарний рівень культури і вихованості, а нинішній час із його непевністю і нервозністю лише примножує й без того немале число неадекватів. Причому – зовсім юного, безвусого віку, які, вочевидь, схильні самоутверджуватися саме  таким чином.

Найперша реакція в подібних випадках: “І куди дивиться поліція?!”. Питання “І чого їх вчать в школі?” вже здебільшого не виникає. Отож, про поліцію. Виходжу з-під арки, що веде до міського управління МВС і бачу трьох її представників: двох бравих патрульних і одну миловидну дівчину, яка, вочевидь, здійснює функцію поліції діалогу. Наразі ж вона разом з іншим напарником слухає монолог  свого колеги – достатньо звучний, щоб його можна було почути й випадковому перехожому:

– А він, мудак, в-бав йому в заднє  колесо!

Почуте одразу ж нагадало заголовок в одній з газет середини 90-х: “Спершу нагрянули бандити. Потім  приїхала міліція. Господарі різниці не помітили”. Якби не поліцейська уніформа, то цілком можна було подумати, що проходиш мимо якоїсь молодіжної зграї в підворітті.

Все ж спробую бути об’єктивним: другий поліцейський  кинув на мене швидкий погляд, в якому, спасибі йому, читалася деяка ніяковість і відчуття незручності. Що, втім, не завадило його напарнику продовжувати свою  розповідь зі специфічними вербальними одиницями – “для зв’язки слів”.

“А що ви хочете? Мііліція – це зліпок нашого суспільства, і вона хворіє на ті ж самі болячки, що й воно”, – бідкався колись один з керівників МВС. Реформованої поліції це, очевидно, стосується повною мірою. То що ж, виходить вже зовсім безнадійна ситуація і приборкати потік лихослів’я просто нікому?  І залишається сподіватися, що зародиться і набере силу якийсь варіант українського “Талібану”, який почне утверджувати мораль і правопорядок  розпеченим залізом? Здається, значна частина законослухняних громадян не дуже заперечувала б проти цього…

Автор: Ігор ДУДА

Читайте також –
Зізнання у злочині: купив два пучки черемші

Коментувати

Попередня стаття

Понад три проміле: у Бережанах водій скутера за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Наступна стаття

Тернопільська міська рада відшкодовує суму першого внеску по програмі «єОселя» для наших захисників – Сергій Надал