5 унікальних переваг масажу рук і ніг

масаж ніг

Масаж рук і ніг допоможе вам відчути себе спокійно і розслаблено, але чи знаєте ви, що вплив на точки тиску на руках і ногах може принести цілу низку інших переваг для вашого тіла і розуму?

Ознайомтеся з цими унікальними перевагами масажу.

Масаж рук і ніг зменшує біль в інших частинах тіла

Практичні дослідження підтверджують, що люди, яким після операції з видалення апендикса робили масаж ступнів (рефлексотерапію), відчували менший біль і приймали менше знеболювальних. Масаж рук і ніг також може полегшити біль у попереку і навіть сильний головний біль у разі мігрені.

Основні органи тіла, такі як серце, кишківник, нирки, щитоподібна залоза, жовчний міхур і апендикс, мають нервові закінчення в кистях і стопах. Ці органи можна стимулювати за допомогою рефлексотерапії кінцівок, посилюючи кровообіг і допомагаючи у відновленні після хвороб і травм, а також підтримуючи еластичність м’язів і фасцій. Це особливо корисно для тих, у кого є проблеми зі здоров’ям, що погіршують кровообіг або спричиняють ушкодження нервів, наприклад артрит або діабет.

Поліпшення сну

Правильний сон необхідний для нормального функціонування всіх систем організму, від регулювання гормонів і ваги до підтримання концентрації уваги і пам’яті, а також для відновлення після хвороб і травм. Масаж ніг – це неінвазивна і зручна додаткова терапія для поліпшення якості сну в дорослих людей із порушеннями сну.

На щастя, будь-який м’який вид масажу (наприклад, масаж комірцевої зони) може бути вельми ефективним для поліпшення сну в тих, хто страждає на безсоння. Але якщо додати до масажу рефлексотерапію, то можна впливати на особливі точки на руках і ногах, які посилюють виділення серотоніну і мелатоніну, сприяючи кращому сну. Такий цілеспрямований тиск може також посилити ефект зменшення болю, здатного перервати сон.

Масаж рук і ніг може полегшити менструальні спазми

Менструальний біль (науково відомий як дисменорея) відчувають 84 % жінок, які менструюють, і до 20 % жінок відзначають, що він порушує їхнє повсякденне життя. На щастя, безрецептурні препарати, такі як ібупрофен, – далеко не єдине джерело знеболювання! Масаж може бути більш щадним способом для полегшення симптомів менструальних спазмів.

Причина цього криється в точках тиску на ступні, оскільки певні зони на них відповідають яєчникам, матці та фаллопієвим трубам. Професійний масажист, який застосовує техніку рефлексотерапії, допоможе активізувати сигнали до цих органів, щоб зняти запалення, що викликає спазми.

Підтримка гнучкості та рухливості

Масаж сприяє розслабленню м’язів і суглобів, що важливо для підтримки гнучкості та рухливості кінцівок. Це особливо корисно для людей, які ведуть сидячий спосіб життя або відчувають напругу в м’язах від роботи за комп’ютером.

Людям, які страждають на синдром хронічної втоми, масаж кистей і ступнів може допомогти зменшити втому, підвищити відчуття бадьорості та поліпшити якість сну. Розслаблення м’язів і поліпшена циркуляція сприяють зниженню загальної втоми і підвищенню життєвого тонусу.

Полегшення депресії та тривоги

Не можна недооцінювати силу людських дотиків, коли йдеться про боротьбу з депресією. Дослідження показують, що масаж знижує рівень “гормону стресу” кортизолу, а також провокує викид гормонів серотоніну та окситоцину, які сприяють гарному самопочуттю. Доведено, що це зменшує депресію та покращує настрій.

Масажист, який володіє технікою рефлексотерапії, зможе впливати на точки тиску на руках і ногах, щоб розв’язати конкретні проблеми настрою, як-от депресія, тривога і стрес. І навіть масаж, не спрямований на рефлексологію рук або ніг (наприклад, масаж для розслаблення), може мати глибокий вплив на настрій, тож немає причин не замовити його сьогодні!

Масажна терапія може сприятливо впливати на широкий спектр захворювань, включно з аутизмом, гіпертонією, деменцією, хворобою Паркінсона, а також аутоімунними захворюваннями, як-от вовчак і розсіяний склероз. Проте, завжди консультуйтеся з лікарем, якщо у вас є будь-які серйозні захворювання, щоб переконатися, що масаж безпечний для вас.

Регулярний масаж рук і ніг може стати не тільки приємною процедурою для розслаблення, а й ефективним способом підтримки загального здоров’я і благополуччя. Однак для отримання максимальної користі від нього не забувайте звертатися до кваліфікованих фахівців.

Коментувати

Попередня стаття

На Борщівщині 7-річного хлопчика знайшли мертвим у річці

Наступна стаття

Ефективність автоматизації бізнес-процесів: від теорії до практики