У Теребовлі водій “Хонди” вживав алкоголь після скоєння ДТП і отримав за це 34000 грн штрафу

драгер

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 10 жовтня 2023 року у місті Теребовлі. Ввечері, близько 18:00, на вулиці 22 Січня водій автомобіля “HONDA CR-V” не обрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “HYNDAI ELANTRA”, який стояв нерухомо.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення залишив місце автопригоди і коли його розшукали поліцейські, то перебував у стані алкогольного сп’яніння. Пояснив, що алкоголь вживав після вчинення аварії.

Опісля цього проводився огляд на стан сп’яніння, результат – 2,49 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Хонди” не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “HONDA CR-V” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Тарифи на світло для населення зросли у понад півтора рази

Коментувати

Попередня стаття

Тепловізійний приціл новий вимір у точності стрільби

Наступна стаття

На Теребовлянщині перекинулася цистерна з пальним (ФОТО)