Боснія – Україна: сумна казка зі щасливим закінченням

Довбик

Ті  наші вболівальники, які десь на 84 хв. матчу розчаровано пішли спати, опісля кусали лікті. Те, що сталося під завісу гри, здавалося, не відповідало логіці всього її перебігу.

І  – звичкам наших команд, які більше полюбляють пропускати голи на останніх хвилинах, а не “вигризати” результат.

Після обережного початку підопічні С. Реброва спробували заволодіти ініціативою, але виходило це в них непереконливо. Повільний розіграш м’яча ефекту не давав, а пересуваючись майже пішки, важко було розраховувати на успіх. Виникало відчуття: додай наші в швидкості – і їхня перевага стане відчутною, але додати так і не вдавалося. Довбик, з яким пов’язувалися наші головні надії на голи, перебував у лещатах захисту господарів, і передачі до нього просто не  доходили.

“Те, що було в першому таймі, не може влаштовувати С.Реброва”, – сказав на початку другої половини коментатор. А на 57 хв. події на полі  стали не влаштовувати нас ще більше: передача когось із боснійців в центр захисту знайшла ногу Матвієнка  – автогол. Здавалося, що все йде за планом тренера господарів Саво Мілошевіча – його підопічні  змогли нав’язати нам свою гру. Іноді складалося враження, що наші гравці  вперше зібралися разом – настільки неузгодженими були їхні дії. Час спливав; боснійці, всупереч бажанню коментатора, не збиралися втомлюватися, і виникало запитання: чи можна розраховувати на щось, не створивши жодного моменту біля воріт суперників?

Але на отій самій 85 хв. гра нашої команди дивовижно змінилася. Після верхової передачі Мудрика Конопля прострелив у центр і Яремчук, опинившись просто перед воротами суперників, зробив те, що має робити форвард. Не встигли господарі оговтатися, як на 88 хв. Миколенко запустив флангом Яремчука і Роман зробив верхову передачу на Довбика, котрий головою спрямував м’яч у кут воріт боснійців. Понурі обличчя останніх свідчили, що надій відігратися у них немає, хоча щось схоже на фінальний штурм вони спробували влаштувати…

Що ж, збірна України довела, що в конкретному матчі була сильнішою за дуже непоступливого суперника. 26 березня “домашньому” Вроцлаві легше не буде – на нашу команду чекає фінальна гра проти Ісландії, яка розтрощила збірну Ізраїлю (4:1).

 Автор: Ігор Дуда

Читайте також –
Україна обіграла Боснію та вийшла у фінал плей-офф відбору на Євро-2024

Коментувати

Попередня стаття

У Колиндянах під час пожежі будинку травмувалися двоє людей

Наступна стаття

“Ми не маємо ніякого відношення до цих наркотрафіків, які “пришивають” нам”, – керівництво тернопільської охоронної фірми дало коментар