Суд призначив покарання для водія джипа, який скоїв ДТП у Варваринцях

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія автомобіля “Jeep Grand Cheroke”, який у селі Варваринці скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Нагадаємо, випадок трапився 6 вересня 2020 року. У вечірню пору у селі Варваринці Теребовлянського району на автодорозі Івано-Франківськ-Тернопіль зіткнулися автомобілі “Jeep Grand Cheroke” і “Audi-100”.

За попередньою інформацією поліції, водій джипу, під час здійснення маневру обгону, не впорався з керуванням та зачепив легківку. В результаті аварії до лікарні потрапили водій та пасажир  Audi.

Як зазначається у матеріалах судової справи, водій “Grand Cheroke” не впевнився, що його обгін буде безпечним та допустив зіткнення з автомобілем марки Ауді, який повертав ліворуч на АЗС. У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження, а пасажири – травми.

За результатами розслідування, 9 грудня 2020 року було винесено постанову про закриття кримінального провадження. У випадках закриття кримінального провадження порушника притягують до адміністративної відповідальності.

Своїми діями водій джипа порушив вимоги п.2.3 «б», 14.2 «б» ПДР України, за що ст.124 КУпАП передбачена адміністративна відповідальність.

У судовому засіданні водій джипа свою вину визнав частково та пояснив, що водій “Ауді” здійснював поворот ліворуч без подачі сигналу про намір здійснити поворот. Внаслідок цього, на переконання водія “Grand Cheroke” і сталося ДТП. Тому кермувальник джипа заявив, що в його діях відсутній склад адміністративного порушення.

Втім, суддя не погодився із цим твердженням, зауваживши, що протокол про адмінпорушення учасниками ДТП підписаний без зауважень, а швидкість джипа, за результатами експертизи, була орієнтовно 83 км/год.

Відтак, дослідивши усі матеріали справи, суддя Теребвлянського районного суду 3 березня цього року постановив водія автомобіля “Jeep Grand Cheroke” визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, та призначити йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 340 гривень.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її винесення.

Читайте також:
Суд покарав водійку “Рено”, яка поблизу Копичинців в’їхала у трактор (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Житель Гусятинщини на заробітках вкрав рушницю і з Росії привіз її додому

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 13 березня