У Монастириськах капремонт школи довірили кочегару з Підгаєччини, а потім його судили

Монастириська ЗОШ

На Монастирищині судили підприємця, який завдав збитків відділу освіти Монастириської РДА у 2016 на 13 тис. грн.

Чоловік пішов на угоду з прокуратурою та отримав 850 грн штрафу. Про це йдеться у вироку Монастириського райсуду від 28 січня 2022 року. Фігурант справи – уродженець с. Голгоча Підгаєцького району,  з середньо-спеціальною освітою, одружений, пенсіонер, раніше не судимий,  працює кочегаром у будинку культури.

Як вбачається із обвинувального акту, у вересні 2016 року він, будучи ФОПом, уклав договори з відділом освіти Монастириської РДА на капремонт приміщень Монастириської ЗОШ І-ІІІ ступенів та на утеплення фасаду.

Однак згодом вносив неправдиві відомості у акти приймання виконаних робіт щодо обсягу виконаних робіт, їх виду. Таким чином, своїми діями завдав державному бюджету в особі відділу освіти Монастириської РДА матеріальну шкоду на суму 13 790 грн. Його дії були кваліфіковані за ч. 1 ст. 191 КК України привласнення чужого майна, яке перебувало у його віданні.

28 січня 2022 року обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості, яку того ж дня суд затвердив. Він визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 191 КК та присудив узгоджене покарання – 850 грн штрафу без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Вирок поки що законної сили не набрав.

Читайте також:
Кримінал на Підгаєччині: син стояв “на атасі”, а батько пішов на крадіжку

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 8 лютого

Наступна стаття

Робота у Тернополі: 10 вакансій із найбільшою зарплатою