МРТ в педіатрії: як забезпечити безпеку та ефективність для дітей

За останні кілька років медицина суттєво просунулася вперед. Зокрема, це стосується діагностики хвороб на ранніх термінах.

Змінилися не тільки реактиви та принципи лікування, але й технології. Особливого прориву досягнуло МРТ. Забігаючи наперед, слід зазначити, що одним з кращим для дітей є МРТ в Києві, Оболонь. Проте, розповімо про все по порядку.

Що таке МРТ

МРТ розшифровується як магнітно-резонансна томографія.  Це один з найефективніших та найдієвіших методів дослідження, який дозволяє максимально чітко й детально побачити внутрішні тканини та органи. Увесь процес забезпечується завдяки ядерному магнітному резонансу.

Простіше кажучи, МРТ забезпечує «просвічення» тканин тіла для отримання необхідної інформації – зображення.

Оскільки МРТ – це по факту величезний магніт, дуже важливо, аби на тілі (чи в тілі) пацієнта не було ніяких металів. Це стосується прикрас, штирів, протезів, брекет-систем тощо. Ба більше, наразі серед застережень та протипоказань є навіть татуювання, оскільки фарби можуть містити молекули заліза, а МРТ «витягає» навіть найменші часточки металів.

Саме тому до МРТ слід особливо готуватися дорослим, а тим паче – дітям.

Як підготувати дитину до МРТ

Попри те, що процедура є повністю безболісною та не потребує введення попередньо ніяких препаратів, дитину все ж слід підготувати завчасно. Усе через те, що для дитини такий досвід новий, а все нове – лякає.

Ба більше, апарат МРТ доволі специфічний з вигляду. Пацієнта розміщують на стіл, який в’їжджає у великий напівкруглий кокон. Тим паче, під час проведення діагностики прилад сильно гуде.

Саме тому, перед проведенням процедури МРТ для дітей слід:

  1. Вказати малюку, що він може взяти зі собою улюблену іграшку. Ба більше, разом з нею можна перебувати навіть у сканері (не закриваючи нею важливі ділянки тіла).
  2. Не слід боятися шуму та гучного клацання, які видає сканер під час роботи. Ці звуки ніяк не пошкодять слух чи інші органи та чуття.
  3. За потреби та бажання, в кімнаті проведення діагностики, поруч лікаря, можуть знаходитися батьки. Їм дозволено спілкуватися з дитиною за допомогою спеціального мікрофону.
  4. Процедура триває 35-40 хвилин. Впродовж неї в циліндрі слід перебувати нерухому. Тому найкраще, щоб батьки провели паралелі, візуалізуючи з дитиною щось приємне впродовж всього періоду.

Важливо: процедуру ні в якому разі не можна переривати чи зупиняти. Саме тому батькам дуже важливо максимально правильно підготувати до неї дитину. Першочергово слід сказати, що це не боляче та не несе ніякої загрози. Ба більше, одразу після завершення можна йти додому (якщо у вас не заплановано інших процедур).

Важливо: для особливо маленьких процедура МРТ може замінятися на КТ. Проте, якщо все ж є необхідність, дитині можуть ввести відповідні препарати та використовувати запобіжні тримачі. Усе це абсолютно безпечно та надійно!

Де робити процедуру МРТ

Попри те, що МРТ наразі – чи не найдієвіший спосіб діагности, зробити його можна не в кожній лікарні. Усе через ціну самого апарату, яка становить кілька десятків мільйонів гривень. Проте, однією з таких клінік, які мають в своєму арсеналі МРТ, є Medikom.

Серед переваг клініки слід виділити багаторічний досвід роботи, штат висококваліфікованих спеціалістів, вміння знайти індивідуальний підхід до кожного, приємні ціни, швидкі результати й не тільки.

Як бачимо, процедура МРТ – одна з найкращих діагностик цього часу. Проте, якщо вона необхідна дітям, маленьких пацієнтів слід підготувати завчасно. Зокрема, це стосується їхнього страху. Так, батькам необхідно переконати дітей, що це не болісно та повністю безпечно. В цьому допоможуть і працівники клініки Medikom, які вміють знаходити індивідуальний підхід до найменших.

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі освятили новозбудовний храм на честь Бориса і Гліба (ФОТО)

Наступна стаття

Женские интим игрушки: откройте мир новых сексуальных ощущений