“Львівська політехніка” звільнила Ірину Фаріон

Фаріон Ірина

Національний університет “Львівська Політехніка” звільнив Ірину Фаріон з посади професорки кафедри української мови на тлі її звинувачень у бік військових в тому, що вони спілкуються російською мовою.

Про це повідомив міністр освіти Оксен Лісовий у Facebook.

“Позиція міністерства незмінна – людям, які не розділяють цінності гідності та не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти.

Сподіваюсь, СБУ у межах відкритого кримінального провадження дасть справедливу оцінку висловам та діям вже колишньої викладачки Львівської політехніки”. – зазначив Оксен Лісовий.

Приводом для звільнення екснардепки стало порушення 41 статті Кодексу законів про працю: вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.

Нагадаємо, нещодавно під час інтерв’ю Ірина Фаріон звинуватила військових, зокрема бійців “Азову” та 3-ї ОШБр, в тому, що вони спілкуються російською мовою. Вона заявила, що “не може назвати” їх українцями. ЇЇ висловлювання викликали хвилю обурення в суспільстві.

Крім того, пізніше Фаріон опублікувала допис у своїх соцмережах, в якому заявила, що “воювати за Україну – це не заслуга, а обов’язок”, а також назвала російськомовних захисників “москворотими”.

Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до відповідних органів після висловлювання мовознавиці та ексдепутатки “щодо перевірки зазначеної інформації та вжиття відповідних заходів реагування”.

Пізніше Фаріон опублікувала в своїх соцмережах лист проукраїнського студента з окупованого Криму, в якому він висловлював їй підтримку. Незабаром до студента прийшли російські спецслужби, адже мовознавиця не приховала його ім’я, прізвище, місто проживання та місце навчання.

Коментувати

Попередня стаття

СлотоКінг: понад півтори тисячі ігор на всі смаки

Наступна стаття

Препараты для потенции: что выбрать и где купить?