Чи варто купляти газовий балончик?

балончик

Кожна людина піклується про свою безпеку. Але, на превеликий жаль, не завжди можна уникнути контакту зі злодіями або агресивними тваринами.

Щоб захиститись від них, за посиланням https://one-click.com.ua/bezopasnost/sredstva-samooborony/gazovye-ballonchiki/ можна купити газовий балончик. Наразі, його носіння не заборонено усім повнолітнім громадянам. А ефективність дозволяє майже на 100% знешкодити нападника.

Як це працює?

Всередині балончика знаходиться сльозогінний газ. Потрапляючи на слизову оболонку ока, він викликає сильний біль та подразнення. Через це людина або тварина дезорієнтується і на певний час стає недієздатною. 5-10 хвилин, які діє активна речовина, вистачає, щоб втекти від переслідувача. 

Що всередині?

В інтернет-магазинах і торговельних точках представлені балончики з різною діючою речовиною. Найрозповсюдженішими в Україні є:

  • алоген – не агресивний, проте дієвий у більшості випадках, зустрічається у продажу в різних концентраціях;
  • капсаїцин (перець) – однаково ефективно діє і на людей, і на тварин; викликає відчуття печіння в очах, однак діє з невеликою затримкою;
  • МПК (морфолід пеларгонової кислоти) – синтетичний аналог капсаїцину, схожий за властивостями, але має майже миттєву дію;
  • МПК+CS – найбільш агресивне поєднання, що є дозволеним для загальних споживачів; може викликати серйозні наслідки при необачливому користуванні.

Варто зазначити, що будь-який балончик потрібно використовувати обережно. Не бажано застосовувати його у закритих приміщеннях, а на вулиці – не можна розпиляти проти вітру.

Які бувають?

Не всі балончики однакові. Наприклад, в інтернет-магазині one-click.com.ua можна придбати один з кількох різновидів, зокрема:

  • аерозольні – розпилюють речовину у вигляді хмаринки;
  • струменеві – діють направлено, безпечні у використанні;
  • гелеві – мають більш щільну структуру сльозогінного засобу, внаслідок чого мають пролонгований ефект.

Вибирайте той варіант, що відповідає вашим потребам. Зважайте на правила безпеки під час використання. І нехай вам ніколи не доведеться скористатись ним в небезпечній ситуації.

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал зустрів Різдво на передовій з нашими Героями

Наступна стаття

Поиск подарка для игрока: где дают бездепозитный бонус за регистрацию по номеру телефона