Злочин, що вимагає здійснення подвигу

ями

Зовні ефектні дії, які викликають бурю оплесків, нерідко мають далеко не таку ж красиву   причину.

Приміром,  карколомний кидок голкіпера в багатьох випадках є наслідком того, що  секундою раніше  він неправильно обрав  позицію у воротах і тепер змушений виправляти власну помилку. Прикладів такого причинно-наслідкового зв’язку – безліч.

Недаремно хтось із  мудреців зауважив, що багато подвигів вершаться там, де п’ятьма хвилинами раніше хтось скоїв злочин. І з цим, напевно, можна погодитися. Праця ліквідаторів техногенних катастроф, рятувальників, лікарів, правоохоронців, нинішніх учасників війни на сході та півдні країни, нерідко жертовна й увінчана ореолом героїзму, часто стає необхідною через чиєсь  недбальство, байдужість чи, ще гірше, злу волю. Це саме стосується й  повсякденного  життя.

Коли  хтось із місцевих очільників із належною урочистістю в поставі й з нотками стриманого тріумфу в голосі сповіщає, що відремонтовано такі то й такі вулиці, зовсім не виключено, що хронічно  латати оті наші  горезвісні дороги доводиться в тому числі й через те, що той самий князьок та “іже з ним” допустили кричущу безгосподарність  а то й не менш кричущі зловживання під час попереднього “капітального” ремонту. І тепер маємо нескінченний процес “ліквідації наслідків ліквідації наслідків”, краю якому не видно.

Здавалося б, що може бути простіше й раціональніше: зробіть один раз на совість і матимете спокій і ви, і громада. Але ні, комусь, вочевидь, вигідно тихенько сприяти виникненню проблем, щоб потім постати в образі самовідданого troubleshooter, тобто спеціаліста із залагодження конфліктів чи усування несправностей.

Суто по-людському – позиція цинічна й ганебна, але хто, скажіть, тепер забиває собі голову такими архаїчними уявленнями, тим більше коли в перспективі “світить” добре прорахований зиск? Іноді, щоправда, можуть “світити” й менш приємні речі, як от провадження у кримінальній справі, але то – побічні витрати, так би мовити, професійний ризик, яким, з огляду на майбутні дивіденди, можна знехтувати.

Автор: Ігор ДУДА

Читайте також –
Неймовірна історія про жінок, які з облоги виносили на плечах… своїх чоловіків

Коментувати

Попередня стаття

Особливості та переваги касетних кондиціонерів

Наступна стаття

Аварія у Тернополі: водій “Форда” зупинився перед світлофором, а керманич ВАЗу не встиг