У Тернополі у двох боржників відібрали автомобілі і відправили на арештмайданчик

Шевроле, новини Тернополя

Фото ілюстративне

За минулу ніч, тернопільські патрульні виявили два автомобілі, що перебували в розшуку державною виконавчою службою.

Про це сьогодні, 7 грудня, інформує прес-служба патрульної поліції Тернопільської області.

Перший випадок трапився вчора, близько 23-ї години, на вулиці Руській. За порушення правил дорожнього руху інспектори зупинили автомобіль Geely.

“В ході з’ясування всіх обставин правопорушення та перевірки інформації про водія й транспортний засіб згідно з базами даних, патрульні з’ясували, що автомобіль розшукується державною виконавчою службою. Інспектори склали на водія адміністративні матеріали, направили автомобіль на арештмайданчик та викликали на місце працівників державної виконавчої служби для подальшого з’ясування всіх обставин”. – йдеться у повідомленні.

З яких причин автомобіль Geely розшукувала державна виконавча служба, у патрульній поліції не уточнили.

Інший випадок стався сьогодні, близько 1-ї години ночі. Патрулюючи на вулиці Степана Будного, інспектори помітили автомобіль Chevrolet, водій якого порушив правила дорожнього руху.

Поліцейські зупинили автівку та, під час перевірки інформації про водія й транспортний засіб згідно з базами даних, встановили, що автомобіль також розшукується державною виконавчою службою, бо власник не сплатив штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Патрульні викликали на місце працівників державної виконавчої служби України, а транспортний засіб доставили на арештмайданчик.

Слід зауважити, що зараз так звані боржники можуть навіть і не знати про те, що є боржниками.
Причиною зацікавленості з боку Державної виконавчої служби (ДВС) може стати несплата аліментів, борги за комунальні послуги, несплата податків, несплата штрафів за порушення правил дорожнього руху тощо.

Особливо уважними потрібно бути приватним підприємцям та водіям. Наприклад, при сплаті податків допустили помилку і перерахували кошти не на той рахунок, або сплатили податкові зобов’язання не в повному обсязі.

Податкова в автоматичному режимі відправляє матеріали на боржника у ДВС, а ті в свою чергу відкривають виконавче провадження. Людина може навіть бути не поінформована про те, що до неї є якісь претензії і про свої борги може дізнатися від патрульних на дорозі, або коли заблокують банківські рахунки.

Так само стосується і водіїв. Десь отримав штраф за перевищення швидкості, зафіксоване в автоматичному режимі, але не отримав чи прогавив повідомлення про це.

Людина може вважати себе законослухняним громадянином, а тут раптом виявляється, що вона перебуває у розшуку як злісний боржник. Аби не потрапити в такі неприємності, є така річ як Єдиний реєстр боржників – https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors.

Час від часу варто заходити в цей реєстр і перевіряти чи справді Вас немає серед тих, кого розшукує виконавча служба.

Читайте також:
У Тернополі водій Daewoo збив жінку на пішохідному переході (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

На Гусятинщині вантажівка зім’яла “ВАЗ 2108”. Двоє людей травмовано (ФОТО)

Наступна стаття

У Борщеві п’яний водій скоїв ДТП і намагався уникнути штрафу