Пляшкою по голові: у Тернополі агресивний пасажир вдарив водія маршрутки

10200 гривень штрафу присудили у Тернополі чоловіку, що, їдучи у маршрутці, почав конфліктувати з водієм та вдарив його по голові пляшкою.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду. Фігурант справи – із середньою спеціальною освітою, вдівець, із інвалідністю ІІІ групи, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, випадок трапився іще 13 березня 2020 близько 12.30 у маршрутці №27 на зупинці “Економічний університет”, що по вул. Бережанська, 3 а. Обвинувачений почав конфлікт, шарпав дверима, провокував водія, щоб той залишив водійське місце.

А коли водій вийшов та підійшов до обвинуваченого зі сторони пасажирського входу, попросивши покинути маршрутку та повернувшись до нього спиною, витягнув із пакета порожню пляшку та вдарив по голові. Внаслідок удару водій отримав травми, які належать до легких тілесних ушкоджень. Також була зірвана робота самої маршрутки.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 296 КК “Хуліганство”. У суді він сказав, що не пам’ятає подій цього дня. Але заявив, що більше не вчинятиме правопорушень.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Відтак визнав його винуватим та присудив 10200 грн штрафу. Також суд  задовольнив цивільний позов потерпілого, ухваливши стягнути з фігуранта 7 тис. моральної шкоди та 10 тис. витрат на правову допомогу.

Вирок набрав законної сили 7 липня 2022 року.

Читайте також:
У Тернополі двоє хлопців викрали “Волгу” та здали її на металобрухт

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Скалата згоріло 100 тюків соломи (ФОТО)

Наступна стаття

У Березовиці п’яний водій попався поліції і отримав 34000 гривень штрафу