У Тернополі реалізують унікальні для України програми підтримки «Родини Героїв» та «Дітей Героїв»

Тернопіль першим з міських громад всієї України започаткував такі програми підтримки.

Програми діти Героїв та родини Героїв Тернополя не лише доповнять допомогу, яку родини вже отримують від держави.

Всі учасники програми мають постійний соціальний супровід, за кожною родиною закріплено окремого соціального працівника. Кожна родина Героїв-тернополян та вимушених переселенців, які проживають у Тернополі, буде під опікою громади. Окрім того, у Тернополі місцева влада запровадила багато допомогових сервісів для наших захисників та захисниць. Це стосується як матеріальної допомоги воїнам та членам їх родин, так і лікування, реабілітації та працевлаштування.

Суть програм підтримки родин та дітей Героїв

Програма «Діти Героїв Тернополя» передбачає матеріальну, соціальну та психологічну допомогу дітей загиблих Героїв. Програма включає багато заходів, які будуть сприяти розвитку талантів та захоплень, допомагати з організацією дозвілля, а також надаватимуть підтримку в питаннях здоров’я та соціальної адаптації. Для дітей наших Героїв, які загинули на війні, буде безкоштовним навчання в усіх позашкільних закладах, спортивних секціях, працюватиме соціально-психологічна підтримка, «телефон Довіри». Місто організовує оздоровлення та відпочинок дітям. Також вони матимуть право отримати грошові виплати від громади міста.

Програма «Родини Героїв Тернополя» передбачає першочергове виділення родинам Героїів земельних ділянок для безоплатної передачі у власність під будівництво та обслуговування індивідуальних житлових будинків на території громади. Створено Центр підтримки для родин Героїв Тернополя, де вони зможуть отримати кваліфіковану психологічну, соціальну допомогу, там буде «Телефон довіри». Створені групи взаємопідтримки Родин. В управлінні соціальної політики працюватимуть спеціалісти для соціального супроводу і консультування родин.

Матеріальна допомога родинам загиблих Героїв

Також передбачено грошові виплати та допомогу родинам загиблих Героїв.

  • Виплата адресної компенсації на поховання учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни.
  • Щомісячна виплата з міського бюджету членам сімей загиблих захисників (захисниць) України.
  • З коштів міського бюджету виділяється адресна грошова допомога для часткової компенсації витрат на житлово-комунальні послуги для сімей загиблих захисників (захисниць) України.

«Обов’язок нашої громади – підтримати сім’ї, які втратили сина, чоловіка, батька, брата, годувальника, захисника. Наша громада завжди пам’ятатиме про їхню участь у нашій майбутній перемозі. Учасники програми мають відчути особливу турботу і підтримку, максимальне сприяння від міської ради Тернополя та всієї Громади», – пояснив Сергій Надал.

Грошова допомога мобілізованим та інвалідам війни

Також для підтримки наших Захисників діють програми фінансової та соціальної підтримки. Наприклад

Разова матеріальна допомога всім, хто йде служити

Міська рада Тернополя виділяє разову допомогу у розмірі 15 000 гривень усім, хто підписав контракт для проходження військової служби за поданням Тернопільського обласного ТЦК СП. Тобто кожен доброволець або мобілізований тернополянин, який йде служити має право на одноразову грошову допомогу від міста ще до того, як він отримає першу зарплату у лавах Збройних сил чи інших військових підрозділів. Це допомога зменшити фінансове навантаження на родини, які готують до служби воїна.

Постійна пенсія інвалідам війни

Військовослужбовці, які стали особами з інвалідністю І чи II групи внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час бойових дій у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України та ветеранів ОУН-УПА, отримують щомісячну грошову допомогу у розмірі 3000 грн.

Грошова компенсація за житло

Грошова компенсація за належні для утримання жилі приміщення для осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Читайте також:
Сергій Надал поруч передової нагородив воїнів з Тернополя почесними відзнаками

Коментувати

Попередня стаття

У Старій Ягільниці згорів автомобіль “Шевроле Авео” (ФОТО)

Наступна стаття

Робота у Зборові: свіжі вакансії за липень