В Острові водій “Тойоти” вживав алкоголь після ДТП і отримав 34000 грн штрафу

драгер, алкотестер

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 1 квітня 2023 року у селі Острів, що поблизу Тернополя. Близько шостої години ранку на вулиці Відродження водій автомобіля “Тойота Королла” не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзду на електричну опору.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Тойоти” після дорожньо-транспортної пригоди за його участі вживав алкогольні напої. Після цього проводився огляд на стан сп’яніння і драгер показав результат 1,15 проміле.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водій “Тойоти” визнав свою провину, пояснив, що алкогольні напої вживав уже після ДТП.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Тойота Королла” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад три проміле: у Шумську водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Шахтар – Порту: анонс матчу, прогнози букмекерів і де подивитися трансляцію

Наступна стаття

Робота у Тернополі: 10 вакансій із зарплатою понад 40000 гривень