У Тернополі водій “Славути” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу

штраф

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 9 травня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Глибокій патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “ЗАЗ 110307” (“Славута”).

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат – 0,30 проміле, при допустимих 0,20 проміле і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Кількома місяцями раніше цей водій “Славути” уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому цього разу на нього склали два адміністративні протоколи: за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) і за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу. Водій “Славути” у судове засідання не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 110307” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років без конфіскації транспортного засобу.

Автомобіль “ЗАЗ 110307” належить іншій особі, тому суд не зміг конфіскувати транспортний засіб, яким користувався порушник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Тернополі у водія за повторну п’яну їзду вилучили автомобіль “Рено”. 

Коментувати

Попередня стаття

У Кременці водій автобуса після висадки збив свою пасажирку

Наступна стаття

У Тернополі зіткнулися три автомобілі. Є травмовані