У Тернополі водій “Ауді” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

штраф

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 21 липня 2023 року у місті Тернополі. Близько другої години ночі на вулиці Соломії Крушельницької патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Ауді А6”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення мови, порушення координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки транспортного засобу відмовився, і від проходження такого огляду у медичному закладі також відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання керманич “Ауді” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ауді А6” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Додаткових покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами та оплатного вилучення авто суд не застосував, оскільки порушник водійського посвідчення не отримував і транспортних засобів у приватній власності не має.

Читайте також –
На Кременеччині затримали лісника, який вимагав 90000 грн хабаря

Коментувати

Попередня стаття

У Монастириськах дев’ятьом громадянам незаконно роздали по 2 га землі

Наступна стаття

У Підволочиську судитимуть 15-річного юнака, який на краденому мотоциклі збив дівчину