Нова схема: аферисти розсилають фейкові оголошення від імені відомого супермаркету

АТБ

Шахраї й надалі створюють нові схеми, аби виманити кошти у громадян. Під приводом фейкового сайту, використовуючи назву «АТБ-маркет», зловмисники обманюють довірливих людей.

Про це сьогодні, 13 березня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Суть афери – розсилка користувачам соціальних мереж оголошень щодо зменшення ціни при купівлі товарів у торговій мережі. У таку пастку потрапив житель обласного центру.

Як з’ясували працівники поліції, потерпілому в месенджері надійшло повідомлення начебто від магазину про можливість отримання знижки під час покупок. Чоловіка зацікавила така пропозиція. Тернополянин перейшов за посиланням, вказаним в оголошенні, і зазначив особисті дані. Ще одною умовою під час заповнення анкети були реквізити банківської картки, заявник надав і їх. Після цього, ввів коди, які надійшли, щоб підтвердити операцію. Як результат – з електронного гаманця потерпілого аферисти зняли 13 000 гривень.

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження згідно з статтею 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують жителям області, що вся інформація щодо акційних пропозицій та знижок, які проходять у супермаркеті, розміщується лише на офіційному сайті й на справжніх сторінках соціальних мереж. У жодному разі не переходьте за сумнівними посиланнями. Не розголошуйте особисті дані та дані банківських рахунків, адже цього достатньо шахраям, аби отримати доступ до вашого електронного гаманця.

Будьте обачні та обережні! Не дайте аферистам себе ошукати!

Читайте також –
У Тернополі водій “Рено” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

2,4 проміле: у Тернополі водійка “Kia Sportage” за п’яну їзду отримала 17000 грн штрафу

Наступна стаття

Смерть за Україну і через Україну