Яке їхало, таке й здибало: у Горинці водій несправного БМВ зіткнувся з фірою п’яного їздового

фіра дтп

Фото ілюстративне

51000 гривень штрафу присудили винуватцю аварії, що трапилась у грудні 2020 року на Кременеччині. Тоді водій «БМВ-530» наїхав на фіру, що рухалась попереду нього.

Внаслідок наїзду травмувалась пасажирка гужового транспорту. Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 28 вересня. Як випливає із обвинувального акту, випадок трапився 28 грудня 2020 неподалік села Горинка Кременецького району.

Напередодні, 27 грудня фігурант справи власне і придбав автівку на іноземній реєстрації  у Рівному, яка була технічно несправною –  встановлені газорозрядні лампи у секцію ближнього світла та світлодіодні лампи у секцію дальнього світла, морозостійкі і неморозостійкі шини, шини різних розмірів, а також різних моделей з різними малюнками протектора.

Опівночі 28 грудня він, рухаючись з Кременця до Тернополя з одним пасажиром, наїхав на задню частину гужового транспорту, що рухався у попутному напрямку з ним. Окрім їздового, який був у нетверезому стані, на фірі було двоє пасажирів та одна пасажирка. Остання і отримала травми середньої тяжкості від зіткнення. Також отримали механічні пошкодженні самі транспортні засоби.

Таким чином, водій БМВ  вчинив кримінальне правопорушення за ч.1 ст. 286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілі середньої тяжкості тілесні ушкодження.

У суді водій вину визнав. Розповів, що їхав цим транспортом вперше, але знав про технічні несправності. Сказав, що оплачував лікування потерпілій та просив суворо не карати. Також погодився зі всіма зібраними слідством доказами та відмовився від їхнього дослідження у суді.

Суд прислухався, досліджувати їх не став. Він визнав водія БМВ винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 286 КК та присудив 51 тис. штрафу з позбавленням права керування на рік.

Також суд сказав стягнути з фігуранта майже 6 тис. грн витрат за проведені експертизи та скасував арешт, накладений торік на БМВ. Наразі вирок законної сили не набрав.

Анна ЛАХМАН

Читайте також:
2,42 проміле: за повторну п’яну їзду водій у Тернополі отримав 34000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Польщі під час руху загорівся автобус, який їхав зі Слупська до Тернополя (ВІДЕО)

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 9 жовтня