Позиватимуться до суду: власники пошкодженого електроопорою авто вимагають компенсацію

1 квітня у Бережанах під час заміни кабелів впала електроопора. Все б нічого, от тільки вона пошкодила автомобіль, припаркований обабіч дороги.

Як повідомили власники легківки, ремонт обійдеться в понад десять тисяч гривень. От тільки відшкодовувати ці гроші ніхто не збирається. Тому сім’я готує позов до суду.

«Працівники ВАТ «Укртелеком» проводили заміну кабелів. Спочатку один з них впав до нас на подвір’я, якраз на авто, що стояло поблизу будинку, – розповідає власник Богдан Дмитрусь. – Удар був несильний, але хлопці попросили «відігнати» легківку за межі подвір’я, оскільки ще кілька кабелів могли впасти долі».

От тільки таке рішення було помилкою.

«Не встиг я від’їхати й двадцяти метрів, як почув страшенний гуркіт, потім удар та різкий звук гальмування інших машин. Коли вийшов на вулицю, побачив, що обвалився сусідній стовп. І не просто впав, а зачепив мій автомобіль. На щастя, я не від’їхав дуже далеко, інакше б електроопора приземлилася якраз на сам транспортний засіб зі мною всередині».

Що цікаво, стовп перебував в аварійному стані понад 14 років. Деякий час сім’я Дмитрусів зверталася до місцевого РЕМу, аби електроопору замінили, але все – марно. І це попри те, що вона розташована попри трасу міжнародного значення М-12, якою щодня проїжджають сотні автомобілів.

Тернополіс подав запити в обидві компанії (працівники Бережанського РЕМу направили за коментарем до ВАТ «Тернопільобленерго»). На момент написання матеріалу відповідь прийшла лише від пресслужби «Укртелекому». Ось як цю ситуацію пояснило їхнє керівництво:

«Роботи проводилися на сусідній електроопорі, розташованій в кількох десятках метрів. Аварійний стовп належить Бережанському РЕМ, який не попередив нас про стан ліній чи можливі наслідки».

Запитання про фінансову складову, а саме – відшкодування коштів на ремонт автівки, залишилося без відповіді.

Про подальший розвиток ситуації та коментар ВАТ «Тернопільобленерго» читайте згодом.

Христина СЛОТА

Коментувати

Попередня стаття

35000 гривень на місяць: мер Збаража оприлюднив декларацію доходів за 2020 рік

Наступна стаття

У Тернополі від коронавірусу помер директор школи №11 Павло Літинський