У суді корова стала телятком: за крадіжку худоби злодій отримав громадські роботи

однорічне теля, новини Тернопільщини

На Тернопільщині чоловік вкрав з пасовиська теля та прив’язав у своїй стайні. Того ж дня тварину знайшли та вилучили правоохоронці.

Тепер чоловік “розплачуватиметься” за свій вчинок на громадських роботах. Про це йдеться у вироку Заліщицького райсуду від 24 червня. Як зазначено у документі, ввечері 31 травня чоловік помітив на пасовиську у селі Рожанівка однорічне теля, породи Українська червоно-ряба молочна, вартістю 14000 гривень.

Надалі витягнув штир із землі з мотузкою та повів теля до себе додому у село Рожанівка, де поставив у стайню. Такі дії кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 185 КК “Крадіжка”.

До суду справа надійшла разом з угодою про примирення між сторонами. 24 червня суд її затвердив. Зокрема, суд визнач фігуранта справи винуватим у крадіжці  та призначив узгоджене сторонами покарання – 80 годин громадських робіт.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, як повідомляли раніше правоохоронці, на момент вчинення злочину чоловік перебував у нетверезому стані. 

Також правоохоронці повідомляли, що розкрили крадіжку корови. Втім, поки справа дійшла до суду, то корова уже стала однорічним телям. Хтось або перебільшив про свої досягнення, або хтось применшив їх, щоб зловмисник отримав легше покарання.

Що ж стосується судового рішення, то громадські роботи все ж таки корисніше покарання, аніж просто умовний тюремний термін – буде хоч кому займатися благоустроєм у населених пунктах Заліщицької ОТГ.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Наркотичний рекордсмен: у Заліщиках водій за місяць отримав два штрафи по 51 000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

“Бучачагрохлібпром” споруджує два корівники та доїльні комплекси

Наступна стаття

Гормон Cjc 1295: побочные и положительные эффекты