3,85 проміле: у Скалатській ОТГ спіймали п’яного рекордсмена на мотоблоці

село Остап'є

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції було виявлено 10 серпня цього року – у селі Остап’є Скалатської ОТГ правоохоронці зупинили водія мотоблоку “Кентавр”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотестеру у присутності двох свідків. Результат – 3,85 проміле, що у 19 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння та небезпечним для здоров’я людини.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Надаючи письмові пояснення на місці події, водій мотоблоку визнав порушення та погодився з результатом. Пояснив, що перед тим як сідати за кермо, випив пів літри пива і 300 грамів горілки.

Втім, згодом протверезівши, водій мотоблоку змінив свою позицію. У судовому засіданні він провини не визнав і заявив, що взагалі не проходив огляду на стан сп’яніння. Тому просив справу закрити.

Однак, суд, досліджуючи матеріали, звернув увагу на письмові пояснення, надані на місці події, а також ознайомився з відеозаписом з місця події.

Відтак, Підволочиський районний суд постановив водія мотоблоку визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і рішення суду набрало законної сили.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Тернополі таксист за ДТП біля АТБ отримав півроку арешту

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Ланівцях: свіжі вакансії за жовтень

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 22 жовтня