Поблизу Підволочиська п’яний водій випав з мотоблоку

мотоблок

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія мотоблоку, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 14 липня цього року у селі Староміщина.

Близько 12-ої години дня на лінію “102” зателефонував тернополянин і повідомив про ДТП з потерпілими. За словами додзвонювача, чоловік перекинувся на мотоблоці.

Поліцейські прибули на місце виклику і з’ясували, що дорожньо-транспортної пригоди не було – мотоблок “Форте” не зазнав жодних механічних ушкоджень.

Його водій, будучи в стані алкогольного сп’яніння, просто з’їхав на узбіччя і випав із-за керма на землю, розбивши собі лоба.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник мотоблоку в установленому законом порядку відмовився.

Відтак, на нього склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Підволочиський районний суд, дослідивши матеріали справи, постановив кермувальника мотоблоку визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді 17000 гривень штрафу без позбавлення права керування транспортними засобами.

Термін апеляційного оскарження уже минув і на початку листопада постанова судді набрала законної сили.

Слід зауважити, що вказаний чоловік раніше уже неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, в тому числі і за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Минулого року він попався нетверезим за кермом того ж мотоблоку “Форте”. Щоправда, минулоріч притягнути водія мотоблоку до відповідальності не вдалося за браком достатніх доказів.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
І кум у суді не поміг: у Підволочиську водій не зміг відмазатися від штрафу за п’яне ДТП

Коментувати

Попередня стаття

На Бережанщині двоє працівників упали з електричної опори

Наступна стаття

У Тернополі прем’єр-міністр Денис Шмигаль відвідав реконструйовану котельню