На Бучаччині підприємиця за торгівлю підробленим алкоголем отримала 63000 грн штрафу

козова, магазин, алкоголь

Понад 60000 гривень штрафу присудили у Бучачі підприємиці, що торгувала без ліцензії алкоголем, та ще й підробленим. 

Про це йдеться у вироку Бучацького районного суду від 8 лютого 2022 року. Як вбачається із обвинувального акту, підприємиця з кінця серпня 2020 року по 3 грудня 2020 року купувала, зберігала та збувала незаконно-виготовлений алкоголь.

Йдеться про водно-спиртову суміш, яка за органолептичними показниками та фізико-хімічними показниками не відповідала вимогам ДСТУ 4256:2003 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови».

Зокрема, у вироку розписано два випадки. Приміром, у кінці серпня обвинувачена купила  20 пляшок з етикетками різних брендів по 0,5 л за ціною 25 грн за пляшку. А у вересні 2020 р. продала дві пляшки за ціною 55 грн за пляшку. Також придбала 20 пляшок за такою ж ціною на початку жовтня, а у листопаді продала 2 пляшки за ціною по 55 грн.

Окрім того, у вироку пише, що обвинувачена з кінця серпня по 3 грудня 2020  р. збула, при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах невстановлену кількість незаконно виготовлених алкогольних напоїв невстановленим особам.

Під час обшуку 3 грудня у неї вилучили понад 60 пляшок алкоголю різних брендів. А її дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 204 КК, як незаконне придбання з метою збуту, зберігання з метою збуту та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

11 січня 2022 року обвинувачена пішла угоду про визнання винуватості з прокуратурою. 8 лютого суд її затвердив. Він визнав жінку винуватою у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання –  63750 грн. штрафу з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. Вирок поки що законної сили не набрав.

Читайте також:
У Бережанах чоловік викрав “Жигулі” і отримав за це 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На Борщівщині п’яний водій на “Лексусі” в’їхав у мотоблок

Наступна стаття

Робота у Підволочиську: свіжі вакансії в лютому