У Копичинцях на території колишньої тюрми хочуть розмістити військову частину

Копичинецькі депутати просять Тернопільську обласну раду та обласну адміністрацію посприяти у розміщенні на території міста військової частини.

Відповідне звернення нещодавно було прийнято на позачерговій сесії Копичинецької міської ради.

Питання розміщення військової частини у Копичинцях обговорюється і готується уже не менше року.

Нагадаємо, на території міста розташована Копичинецька виправна колонія №112. Втім, на даний час ця установа є законсервованою.

Відтак, іще минулого року розглядався варіант розміщення однієї з військових частин на території колишньої тюрми.

Інфраструктура міста підготовлена

Комісія Міністерства оборони України оглянула майновий комплекс Копичинецької виправної колонії. За результатами огляду, 22 січня 2020 року цією комісією було видано погодження для розміщення у Копичинцях військової частини інженерних військ оперативного командування «Захід».

Комісією було відзначено, що на території КВК №112 обладнано незалежну систему водопостачання, житловий фонд на даний момент дозволяє розмістити достатню кількість сімей військовослужбовців, а технічні приміщення дозволяють безперешкодно та в необхідному обсязі розмістити військову техніку та обладнання. Майновий комплекс вміщує в собі усі необхідні  структурні  дільниці для повноцінного функціонування, має власні виробничі цехи, наповнений бібліотечний фонд.

Крім того, важливим став той факт, що інфраструктура міста, система освіти та охорони здоров’я готові до збільшення навантаження в зв’язку із збільшенням населенням міста.

Також було відзначено, що територія установи становить 18 гектарів (+90 гектарів у селі Лосяч Чортківського району Тернопільської області), що надає можливість використовувати дану територію як навчальний полігон.

Після минулорічних висновків комісії було запущено процес підготовки до розміщення військової частини у Копичинцях.

Рівненська облрада проти

Однак, нещодавно дане питання набуло загострення.

У січні цього року депутати Дубенської міської ради, а згодом і депутати Рівненської обласної ради звернулися до Міністерства оборони та до керівництва країни з прохання не переводити військові частини А1519 та А2755 із міста Дубно у місто Копичинці.

У своєму зверненні рівненські депутати зазначили, що у Копичинцях нема підготовленої інфраструктури для розміщення військової частини. Мовляв, там взагалі хочуть розмістити військових у приміщеннях колишньої тюрми.

Після такого звернення звісно ж не забарилася реакція копичинецької влади.

27 січня цього року на позачерговій сесії депутати Копичинецької міської ради направили звернення до Тернопільської обласної ради та Тернопільської обласної ради, у якому просять підтримки та сприяння у розміщенні військової частини на території майнового комплексу виправної колонії №112 та на території міста Копичинці.

“Просимо Тернопільську обласну раду та Тернопільську обласну державну адміністрацію звернутися до Президента України та Міністерства оборони України  з питання розміщення у місті Копичинці військової частини”. – йдеться у зверненні.

9 лютого з цього ж питання голова Копичинецької міськради Богдан Келічавий мав зустріч з головою Тернопільської обласної ради Михайлом Головком. Тож боротьба за розміщення військових у Копичинцях наразі триває…

Василь СОЛТИС

Читайте також:
Мінус один райцентр: минулого року Тернопільщина втратила 7000 населення

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: Ми робимо все, щоб у Тернополі працював свій аеропорт

Наступна стаття

Фірма колишнього нардепа виграла тендер на утримання доріг Теребовлянщини