Дівчина з Кременця, яка торгувала неіснуючими товарами, отримала 51000 грн. штрафу

гроші, гривні

51000 гривень штрафу отримала жителька Кременця, шо створила фіктивний магазин у мережі Інтернет та торгувала неіснуючим у неї товаром.

Дівчина пішла на угоду з прокуратурою, яку суд і затвердив. Потерпілі  не заперечували щодо укладення угоди.Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 2 вересня. Як випливає із матеріалів справи, взимку 2020 року обвинувачена створила в “Інстаграмі” та координувала діяльність фіктивного магазину.

З покупцями переписувалась як власниця. Упродовж липня-серпня “продала” кільком покупцям обраний ними одяг – гроші їй скидали на картку, а товар вона не надсилала. Загалом, у справі фігурує семеро потерпілих, які оплатили за товар понад 5 тис. грн.

Дослідивши зібрані докази в сукупності, суд прийшов до висновку, що в діях обвинуваченої є склад злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство та передбаченого ч.2 ст.190 КК України, заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайства, вчиненого повторно.

Втім до суду справа надійшла разом із угодою про визнання винуватості, укладеною обвинуваченої та прокурором у червні 2021. 2 вересня суд її і затвердив.

Зокрема, визнав винуватою у вчиненні злочинів за ч.1 та ч.2 ст. 190 КК “Шахрайство” та присудив узгоджене сторонами покарання. За сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим (ст. 70 КК), обвинуваченій присудили остаточне покарання у вигляді 51 тис грн. штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з часу проголошення.

Анна ЛАХМАН

Читайте також:
За 1500 доларів хабаря заступник Козівського воєнкома отримав 41000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 10 вересня

Наступна стаття

Переганяв худобу і впав у річку: у Козівській ОТГ загинув 44-річний чоловік