Samsung Galaxy S21 FE – високопродуктивний Android смартфон

купити смартфон

Абревіатура FE у назві даної моделі розшифровується як Fan Edition, тобто «версія для шанувальників».

Якщо говорити коротко, «фанатська» варіація дозволяє отримати функції флагманського класу за більш помірну ціну. Придбати цей смартфон можна в онлайн-магазині Citrus.

Головні відмінності від стандартної комплектації стосуються процесора (встановлений перевірений та потужний Snapdragon 888 від Qualcomm замість сумнівного Exynos 2100), дисплея (діагональ на 0,2 дюйма довша), а також системи камер на задній панелі (яка складається з трьох датчиків).

Дизайн та особливості конструкції

На перший погляд S21 FE ззовні мало чим відрізняється від оригінальної версії S21. Він має елегантний корпус (доступний у чотирьох пастельних відтінках), на задній панелі якого розташовані три камери. Задня панель виготовлена з матового пластику – це компроміс для того, щоб він попадав до середньої цінової категорії.

Цей телефон зручно тримати в руці, не в останню чергу через те, що він на подив легкий (вага – 177 г) як для своїх габаритів. Як і всім іншим моделям лінійки Galaxy S21, варіації FE присвоєний клас стійкості до вологи та пилу IP68, а дисплей покритий захисним шаром Gorilla Glass Victus.

Смартфон оснащений датчиками розпізнавання обличчя та відбитків пальців, які знаходяться на дисплеї. Це особливо зручно, коли ви використовуєте телефон для безконтактних платежів з одягненою маскою.

Продуктивність

Як і стандартна комплектація S21, Fan Edition працює на базі 5-нм чіпсету Qualcomm Snapdragon 888 та має 6 Гб оперативної й 128 або 256 Гб постійної пам’яті. Цього об’єму цілком достатньо для встановлення улюблених додатків, а також зберігання фільмів та великої кількості фотографій.

купити смартфон гелаксі

Під час тестування швидкості обчислювальних процесів модель S21 FE показала практично ті ж самі результати, що й оригінальний смартфон Galaxy S21. Вони обидва лише трохи поступаються за продуктивністю розширеній комплектації Full у багатоядерному режимі. На сьогодні це флагманський рівень продуктивності для серії Galaxy.

Характеристики дисплея

Несподіванкою є те, що екран версії FE трохи більший, ніж у базового S21. Однак щодо технічних характеристик він майже ідентичний. У ньому реалізована просунута технологія 2x Dynamic OLED, а висока частота оновлення (120 Гц) та роздільною здатність (2400 x 1080) забезпечують приємні враження від перегляду фото та відео.

До речі, дисплей S21 FE пропонує два режимі передачі кольорів. Під час тестування було виявлено, що цей смартфон покриває більше 90% колірної гами sRGB в обох режимах. Яскравість досягає показнику 1000 кд/м² під час відображення відео у форматі HDR.

смартфон

Підсумки

Слід зазначити, що S21 FE підтримує дротову та бездротову зарядку, а його акумулятора, ємністю 4500 мА·г, вистачає на майже 16 годин роботи в автономному режимі. Головна камера і телефотокамера (з 3-кратним зумом) дозволяють отримувати зображення відмінної якості навіть при поганому освітленні.

Враховуючи сказане вище, а також доступну вартість пристрою, можна дійти висновку, що S21 FE – це смартфон, який неодмінно варто придбати всім шанувальникам телефонів Samsung Galaxy.

Коментувати

Попередня стаття

Як обрати та де купити квадроцикл

Наступна стаття

Як обрати та де купити якісний диван